Time Management

Binnenkort start onze training voor (familie)ondernemers. Eén van de onderwerpen tijdens deze training is het plannen en organiseren van je familiebedrijf. Daarbij gaat het ook om Time Management, want laten we daarover eens eerlijk zijn. Hoe vaak denken we niet: “De dag nu al om? Waar is de tijd gebleven? Wat heb ik eigenlijk gedaan?” 

Onderzoek wijst uit, dat we ongeveer twee uur per dag kwijt zijn aan mail, telefoon, administratief werk en o ja, laten we niet vergeten collega’s die ‘even’ iets komen vragen. Daarnaast gaat veel tijd verloren aan overleg, vergaderingen en klantbezoeken die allemaal absoluut noodzakelijk zijn, maar ook veel tijd kosten. En dan ook nog meegeteld de voorbereiding en de reistijd van en naar deze ontmoetingen. Je wilt toch een beetje beslagen ten ijs komen!? 

Waar je als ondernemer vaak ook graag tijd voor wilt hebben is het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Een kans die voorbij komt wil je wél oppakken. Je bent ergens mee bezig en ineens schiet je iets te binnen dat je graag verder wilt uitwerken. En dat is nodig, want daarmee vergroot je je omzet. Betekent wel, dat je die tijd niet aan andere dingen kunt besteden… 

Hoe hou je je hoofd koel in de waan van de dag?

Prioriteiten stellen is als eerste erg belangrijk. Wat voor effect heeft deze taak op korte of juist lange termijn? Past dat wat ik doe eigenlijk wel bij de visie van mijn bedrijf? Levert het geld op? En, misschien wel de belangrijkste vraag: “Moet ik dit zelf doen?” Want uiteindelijk ben jij het liefst bezig met de zaken die er voor jou écht toe doen, het ondernemen. Probeer zoveel mogelijk te delegeren aan je medewerkers wat een ander ook prima kan doen. 

Tijdens onze training gaan we dieper in op dit onderwerp en vertalen we weekplanning naar doelen en andersom. Want je doelen bepalen wat je doet in de week!

Belangstelling voor deze module van de training? Neem dan contact met ons op.

Jaap van Lienden AA RB RAB

adviseur

jaap@vlkadviseurs.nl 

 

Neem direct contact op