Waar laat jouw familiebedrijf winst liggen?

Waar laat jouw familiebedrijf winst liggen?

24 februari 2021

Met een resultaat van € 50.000 op jaarbasis kun je tevreden zijn, maar wat als dit per uur € 4 is? Grote kans dat je dan minder tevreden bent. Zoals laatst een ondernemer zei: ‘Dan kun je beter bij de supermarkt werken’. 

Laten we vooropstellen dat je in coronatijd dankbaar mag zijn als je winst kunt maken. Toch is het voor een ondernemer relevant om te weten hoeveel je winst omgerekend per uur is. Op het moment dat je weet dat dit per uur een gering bedrag is, ga je anders naar je resultaat kijken. De cijfers gaan spreken! 

Sprekende cijfers zetten je aan het denken. Zo ga je na waardoor het resultaat laag is en hoe je dit kunt verhogen. Wellicht kan de verkoopprijs of de productiviteit omhoog. Ook kan het zijn dat je meer personeel wilt aannemen.  

Voordat je een keuze maakt op welk gebied je begint met het doorvoeren van verbeteringen, is het belangrijk om te weten wat het laaghangende fruit is. Dit kunnen wij samen met jou als ondernemer in kaart brengen. Benieuwd wat dat voor jou is? Laat het ons weten! 

Rendementsadvies

Geschreven door Jaap op 24 februari 2021.

Heb je naar aanleiding van dit artikel toch nog vragen?

jaap@vlkadviseurs.nl
06 - 22 46 27 41

Gerelateerde blogs

25 januari 2018

Rendementsverbetering binnen het familiebedrijf
Trainingen Rendementsadvies

Wanneer heb je een goed resultaat behaald? De antwoorden die op deze vraag worden gegeven wijken erg van elkaar af…. Ik geef een paar voorbeelden: ...

Bekijk
Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven