Werken bij VLK

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar voor familiebedrijven. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed. Als accountants en adviseurs zetten wij ons vanuit de vestigingen in Rhenen en Barneveld voor 100% in voor familiebedrijven. We zijn deskundig, betrouwbaar en efficiënt, dat spreekt natuurlijk voor zich. Maar Van Lienden & Kooistra is méér. We zijn persoonlijk betrokken en vriendelijk, maar ook eerlijk en direct als dat nodig is. Zo helpen we mensen om hun doelen te bereiken, maar we zijn er ook als het even tegen zit. Onze adviseurs staan naast ondernemers met hulp en ondersteuning of zijn hun sparringpartner voor inspiratie en advies. Wij hebben hart voor de zaak. Van Lienden & Kooistra hecht veel waarde aan de ontwikkeling van medewerkers en een plezierige en persoonlijke werksfeer.

Herken je jezelf in ons DNA en wil je eens praten over de mogelijkheden om bij ons te komen werken? Neem dan gerust contact met ons op. 

Kernwaarden, die niet alleen gelden voor onze klanten, maar ook voor onze collega's. Van Lienden & Kooistra hecht veel waarde aan de ontwikkeling van medewerkers en een plezierige en persoonlijke werksfeer. Benieuwd hoe het is om bij ons te werken? Lees het verhaal van collega's Pieter Vat (Assistent Accountant), Josephine (Assistent Accountant) en Jan Matthijs (Fiscalist) hieronder.

Op dit moment hebben wij 3 vacatures

Barneveld
Relatiebeheerder / Adviseur Familiebedrijven
Voltijd Bekijk
Barneveld - Rhenen
(beginnend) Assistent Accountant Rhenen / Barneveld
Rhenen
Specialist Arbeidsvoorwaarden

Een stoffige kantoorbaan? Echt niet!

Toen ik op het voorgezet onderwijs kwam wist ik het zeker, een kantoorbaan, dat zit er niet in. Een aantal jaar later in 5 havo was daar dan het moment aangebroken dat ik moest kiezen welke vervolgopleiding ik zou willen doen. 

Eén ding wist ik in ieder geval zeker: ik ga niet weer alle dagen in de schoolbanken zitten. Het advies van mijn decaan was: ‘’Jij bent goed in rekenen en als jij wilt gaan werken en studeren tegelijk raad ik jou aan om accountancy te gaan studeren’’. Zijn ervaring leerde dat accountancy een studie is waarbij werk en studie erg goed op elkaar aansluiten. En de open dag bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen sprak mij erg aan. 

Nadat ik bij Van Lienden & Kooistra heb gesolliciteerd ben ik aangenomen op basis van 24 uur. De andere twee dagen ging ik naar school. Het werd dus toch een kantoorbaan. Een kantoorbaan met veel uitdagingen. 

Ik heb de overgang van fulltime school naar parttime werken niet als lastig ervaren, wel als intensief. Maar al snel had ik mijn draai gevonden, mede dankzij een leuk team aan collega’s die stuk voor stuk een bak ervaring hebben. Het fijne aan Van Lienden & Kooistra is dat er veel aandacht is voor het individu. Als er problemen optreden in je werkzaamheden wordt er gekeken wat er aan gedaan kan worden, waardoor het voelt alsof je een maatpak aangemeten krijgt. Er wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling, hiervoor krijg je alle tijd. De studie en de werkzaamheden worden zoveel als mogelijk is op elkaar aangesloten, hierdoor wordt het studeren voor mij veel leuker en snap je sneller en beter wat je op de werkvloer aan het uitvoeren bent. Kortom, ik ben blij dat ik voor deze kantoorbaan gekozen heb. En stoffig is het zeker niet!

Pieter Vat Barneveld

Assistent Accountant zijn bij Van Lienden & Kooistra, hoe is dat?

Gaaf, afwisselend en uitdagend. 

Je denkt toch al snel aan saaie kantoortjes met stapels papier als je de term ‘accountancy’ hoort. Het tegendeel is echter waar.

Ik omschrijf mijn baan níet als een stoffige kantoorbaan. Het is afwisselend. Niet alleen omdat je voor verschillende klanten werkt, maar ook qua werkzaamheden. De ene dag werk ik op kantoor mijn mails bij en stel ik jaarrekeningen op, de andere dag werk ik op locatie van een klant hun administratie bij. Dat vind ik persoonlijk het leukste. Bij VLK mag je als Assistent Accountant zelf naar klanten toe en ben je vaak hun eerste aanspreekpunt. Je hoeft geen titel te dragen om een klantrelatie te kunnen opbouwen.

Het gevarieerde klantenpakket maakt het werk nóg leuker. Het ene uur werk je voor een horecabedrijf, het volgende uur voor een timmerfabriek. Zo blijft het afwisselend en leer je door verschillende brillen kijken.

Maar wat zou een leuke baan zijn zonder leuke collega’s? We hebben een gezellig en divers team. Je kunt altijd bij elkaar terecht. Kom je ook werken bij VLK?

Josephine Davelaar - van den Hul Barneveld

Hoe is het om te werken bij Van Lienden en Kooistra als Fiscalist?

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en sindsdien werkzaam als fiscalist, sinds 2016 bij Van Lienden & Kooistra. Daar verricht ik veel advieswerkzaamheden voor onze klanten. Dit kan gaan om taken rondom een herstructurering tot estate planning.

Als fiscalist probeer ik de vraag achter de vraag naar boven te krijgen bij de klant.

Het is voor mij een uitdaging om op een persoonlijke manier de klant te bedienen en daarbij de vertaalslag te kunnen maken van theorie naar praktisch duidelijk advies.

Van Lienden & Kooistra legt de focus op familiebedrijven en dat maakt het voor mij leuk om voor de diverse soorten klanten te werken. Het familiebedrijf is complex omdat diverse belangen door elkaar heen lopen.

Soms moet je ook buiten je eigen comfortzone kunnen denken en handelen. 

Vanaf het begin heeft Van Lienden & Kooistra mij de mogelijkheid gegeven om mij verder te ontwikkelen als fiscalist om mijn vaardigheden verder uit te diepen. Daarbij is het fijn dat je kunt aangeven wat jij graag wilt bereiken en op welke manier. 

De cultuur binnen Van Lienden & Kooistra kan worden bestempeld als informeel, flexibel en collegiaal. Dit maakt het voor mij prettig om hier te werken. Je kunt zo bij iemand binnenlopen voor een praatje. Daarnaast is het mogelijk om bij gelegenheid thuis te werken, wanneer dit in goed overleg plaatsvindt met de leidinggevende. 

Doordat Van Lienden & Kooistra niet zo’n heel groot kantoor is, is er ook ruimte voor persoonlijke aandacht en dát maakt dat ik graag bij Van Lienden & Kooistra werk.

Zin om collega’s te worden? Stuur dan een open sollicitatie naar ons kantoor.

Jan Matthijs Evertsen Barneveld

Accountants & adviseurs Barneveld

Meer informatie

Accountants & adviseurs Rhenen

Meer informatie