Waarin kunnen jouw werknemers zich nog ontwikkelen?

Waarin kunnen jouw werknemers zich nog ontwikkelen?

15 februari 2021

Weet jij wat je werknemers antwoorden als je vraagt waarin ze zich nog kunnen ontwikkelen? Deze vraag is onderdeel van personeelstevredenheid. Hieronder lees je enkele voordelen en tips.  

Personeel wat op de juiste plek zit en de mogelijkheid krijgt om zich te ontwikkelen, heeft meerdere voordelen. Een tevreden werknemer doet uit zichzelf meer dan er van hem wordt verwacht en probeert elke dag opnieuw voldoening te halen uit alles wat hij doet. Ook is deze werknemer trots op zijn werk en is hij hierdoor ambassadeur voor de organisatie. Daarnaast is een goede stemming aanstekelijk waardoor het werkplezier vergroot en de werknemers zich meer gebonden voelen aan de organisatie. En wat niet geheel onbelangrijk is: deze positieve energie ga je terugzien in het resultaat van je bedrijf.   

Om ervoor te zorgen dat personeel nog voldoende ontwikkelingsmogelijkheden heeft, moet je weten waar elke werknemer behoefte aan heeft. Plan hiervoor tijd in. Wat ook helpt is het verplicht stellen van bijvoorbeeld twee cursusdagen per jaar. Geef personeel de vrijheid om een cursus te volgen op het gebied waar zij het meest behoefte aan hebben! Deze cursus hoeft niet vakinhoudelijk te zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een werknemer graag een cursus timemanagement volgt. Als dat zijn werkplezier vergroot, waarom zou je dat niet stimuleren? 

HRM advies

Geschreven door Kelly op 15 februari 2021.

Heb je naar aanleiding van dit artikel toch nog vragen?

kelly@vlkadviseurs.nl
0317 - 61 56 86

Gerelateerde blogs

5 november 2021

Verzuim versus krapte op de arbeidsmarkt
Salarisadministratie en salarisverwerking HRM advies

Veel werkgevers hebben te maken met één of meerdere vormen van verzuim. De krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor druk op de organisatie. Medewerkers moeten...

Bekijk

15 maart 2023

Zo krijg je loyalere en meer betrokken medewerkers
HRM advies Werving en Selectie

De krapte op de arbeidsmarkt is ongetwijfeld ook een grote uitdaging voor jouw bedrijf. Je zet je beste beentje voor om actief nieuwe werknemers aan...

Bekijk
Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven