Hoe maak je jouw familiebedrijf productiever?

Hoe maak je jouw familiebedrijf productiever?

7 mei 2021

Het begrip productiviteit raakt elk bedrijf; of je nu 15 personeelsleden in dienst hebt of een ZZP’er bent. Zo kwam ik laatst een ZZP’er tegen die een lagere productiviteit had dan verwacht. We ‘misten’ namelijk gefactureerde uren waardoor hij per maand € 1.800 minder verdiende. 

De betreffende ZZP’er gaf aan dat hij druk was en veel uren maakte. Toen we zijn omzet gingen terugrekenen, kwam zijn uurtarief op € 28, terwijl hij rekende met een uurtarief van € 40. Er lekt ergens omzet! Als deze ondernemer namelijk in staat zou zijn om alle gewerkte uren te factureren, verdient hij per maand ongeveer € 1.800 (!) extra. 

Het verbeteren van de productiviteit is niet alleen slimmer werken waardoor er meer gefactureerd kan worden, maar ook het optimaliseren van het facturatieproces. Ben jij benieuwd hoe productief jouw bedrijf is en wil je weten hoe je jouw bedrijf productiever kan maken? Neem dan contact op met Jaap van Lienden. 

Rendementsadvies

Geschreven door Jaap op 7 mei 2021.

Heb je naar aanleiding van dit artikel toch nog vragen?

jaap@vlkadviseurs.nl
06 - 22 46 27 41

Gerelateerde blogs

25 januari 2018

Rendementsverbetering binnen het familiebedrijf
Trainingen Rendementsadvies

Wanneer heb je een goed resultaat behaald? De antwoorden die op deze vraag worden gegeven wijken erg van elkaar af…. Ik geef een paar voorbeelden: ...

Bekijk

12 november 2018

Rendement door Strategie voor het familiebedrijf
Rendementsadvies HRM advies

Eén van de kenmerken van een familiebedrijf is de drive onder de ondernemers en hun medewerkers. Met elkaar wordt iedere dag gewerkt aan een mooi...

Bekijk
Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven