Wat levert 5% verbetering van productiviteit op in jouw familiebedrijf?

Wat levert 5% verbetering van productiviteit op in jouw familiebedrijf?

31 maart 2021

5% van een uur is 3 minuten, 5% van een euro is 5 cent en op 20 personeelsleden is 5% één personeelslid. Het is wellicht een abstract begrip, maar wat heeft 5% voor invloed op jouw familiebedrijf?  

Misschien is je doelstelling voor dit jaar wel het realiseren van een winstmarge van 5% en verwacht je dat dit geen probleem wordt. Je gaat namelijk in je bedrijf nog verbeteringen doorvoeren, waardoor je meer rendement verwacht. 

Bij een productiviteitsverbetering nemen het aantal productieve (verkoopbare/te factureren) uren ten opzichte van de aanwezige uren toe. Dit kun je bijvoorbeeld verbeteren door de urenregistratie te optimaliseren als blijkt dat de uren niet goed geregistreerd worden en daardoor te weinig gefactureerd wordt. 

Met een Quick-scan kunnen wij berekenen wat 5% productiviteitsverbetering in jouw familiebedrijf oplevert. Ben je benieuwd? Neem dan met ons contact op! 

Rendementsadvies

Geschreven door Jaap op 31 maart 2021.

Heb je naar aanleiding van dit artikel toch nog vragen?

jaap@vlkadviseurs.nl
06 - 22 46 27 41

Gerelateerde blogs

25 januari 2018

Rendementsverbetering binnen het familiebedrijf
Trainingen Rendementsadvies

Wanneer heb je een goed resultaat behaald? De antwoorden die op deze vraag worden gegeven wijken erg van elkaar af…. Ik geef een paar voorbeelden: ...

Bekijk

12 november 2018

Rendement door Strategie voor het familiebedrijf
HRM advies Rendementsadvies

Eén van de kenmerken van een familiebedrijf is de drive onder de ondernemers en hun medewerkers. Met elkaar wordt iedere dag gewerkt aan een mooi...

Bekijk

22 november 2018

Plannen en organiseren in het familiebedrijf
HRM advies

Effectief omgaan met tijd is vaak een hele uitdaging. Zowel ondernemers als medewerkers gaan steeds meer gebukt onder een zware werkdruk. Bekende oorzaken zijn de...

Bekijk
Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven