Wat maakt jouw familiebedrijf uniek?

Wat maakt jouw familiebedrijf uniek?

7 februari 2021

Een familiebedrijf heeft onderscheidende waarden, maar maken deze jouw familiebedrijf ook uniek? Maak even tijd om stil te staan bij wat jouw familiebedrijf uniek maakt. 

Een onderscheidende waarde van een familiebedrijf is onder andere de sterkte betrokkenheid. Deze betrokkenheid is van belang bij het verkrijgen en onderhouden van goede relaties. Daarnaast heeft een familiebedrijf vaak een sterke langetermijnvisie, worden er accurate beslissingen genomen en is er veel kennis over de markt waarin het bedrijf opereert. Dit zorgt ervoor dat familiebedrijven relatief beter presteren dan hun concurrenten. 

Om te voorkomen dat je opgaat in de massa is het nodig om speciaal te zijn. Uit te blinken zodat dát je herkenbaar maakt. Wat maakt jouw familiebedrijf uniek? 

Rendementsadvies

Geschreven door Peter op 7 februari 2021.

Heb je naar aanleiding van dit artikel toch nog vragen?

peter@vlkadviseurs.nl
06 - 29 05 68 69

Gerelateerde blogs

26 juli 2017

Een betrokken familie bij het familiebedrijf
Ondernemingsvorm Bedrijfsopvolging

Net voor de zomervakantie maakten we weer een mooie bijeenkomst mee  in de woonkamer van de eigenaren van een familiebedrijf. De aanleiding voor deze bijeenkomst  ...

Bekijk

16 november 2017

Samenwerken binnen de familie
Familiestatuut HRM advies

Een belangrijk kenmerk van een familiebedrijf is dat meerdere familieleden met elkaar samenwerken binnen één onderneming. Een goede samenwerking leidt in het algemeen tot meer...

Bekijk
Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven