Wat leer jij van je nacalculaties?

Wat leer jij van je nacalculaties?

26 januari 2021

Je bent druk bezig met je onderneming en bent liever geld aan het verdienen. Waarom moet je dan tijd stoppen in een nacalculatie? Het is al verleden tijd en je kunt er niets meer aan veranderen. Als je je bedrijf wilt laten groeien, is het juist belangrijk om terug te kijken. Hoe weet je anders dat je bedrijf de goede kant op gaat?

Reserveer een moment

Plan periodiek (bijvoorbeeld iedere maand) een moment om terug te kijken op de projecten die afgelopen maand zijn afgerond. Vergeet ook niet te kijken naar de lopende projecten. Dit is het moment dat je nog kan bijsturen zodat het project niet of zo min mogelijk uit de pas loopt.

Analyse

Tijdens de nacalculatie vergelijk je de voorcalculatie met de werkelijk bestede uren en inkopen. Als je bijvoorbeeld in de voorcalculatie hebt gerekend met 100 uur en je hebt uiteindelijk 120 uur besteed, moet je jezelf afvragen waardoor deze overschrijding komt. Hetzelfde doe je voor de inkopen.

Door op deze wijze naar cijfers te kijken, leer je van je prestaties. Hierdoor worden jij en je bedrijf beter! Wil je er meer over weten? Wij delen graag onze kennis en ervaring met ondernemers die willen leren, ontwikkelen en groeien!

Rendementsadvies

Geschreven door Dirieke op 26 januari 2021.

Heb je naar aanleiding van dit artikel toch nog vragen?

dirieke@vlkadviseurs.nl

Gerelateerde blogs

25 januari 2018

Rendementsverbetering binnen het familiebedrijf
Trainingen Rendementsadvies

Wanneer heb je een goed resultaat behaald? De antwoorden die op deze vraag worden gegeven wijken erg van elkaar af…. Ik geef een paar voorbeelden: ...

Bekijk

12 november 2018

Rendement door Strategie voor het familiebedrijf
Rendementsadvies HRM advies

Eén van de kenmerken van een familiebedrijf is de drive onder de ondernemers en hun medewerkers. Met elkaar wordt iedere dag gewerkt aan een mooi...

Bekijk
Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven