Wat is het strategisch actieplan voor jouw familiebedrijf?

Wat is het strategisch actieplan voor jouw familiebedrijf?

3 maart 2021

Een paar weken geleden schreven we over de onderscheidende waarden van een familiebedrijf. Om te voorkomen dat je opgaat in de massa is het nodig om speciaal te zijn en te weten welke toegevoegde waarde je wilt bieden. Dit verwerk je in het strategisch actieplan voor jouw familiebedrijf.  

Het Business Model Canvas is een model voor strategisch management om een nieuw bedrijfsmodel te ontwikkelen of een bestaande in kaart te brengen. Het model gaat in op hoe een organisatie waarde creëert, levert en behoudt. Het is een goed hulpmiddel om regelmatig naar je bedrijfsstrategie, de markt en klanten te kijken.   

Heb jij dit model al eens ingevuld voor je familiebedrijf? Zorg dat je er een maakt die meegroeit met je bedrijf, hierdoor kun je gemakkelijk focussen en bijsturen.   

D.V. 18 mei starten wij weer met de training Verbeter je Rendement. Tijdens deze training gaan wij één dagdeel in op het optimaliseren van je businessmodel. Het Business Model Canvas komt dan ook aan de orde. Op de andere drie dagdelen gaan we in op de volgende onderdelen: inzicht in je resultaat, verbeter je rendement en motiveer je personeel. Via onze website kun je je al aanmelden. 
Benieuwd naar de ervaring van vorige deelnemers? Lees hier en hier hun ervaring. 

Rendementsadvies

Geschreven door Peter op 3 maart 2021.

Heb je naar aanleiding van dit artikel toch nog vragen?

peter@vlkadviseurs.nl
06 - 29 05 68 69

Gerelateerde blogs

25 januari 2018

Rendementsverbetering binnen het familiebedrijf
Trainingen Rendementsadvies

Wanneer heb je een goed resultaat behaald? De antwoorden die op deze vraag worden gegeven wijken erg van elkaar af…. Ik geef een paar voorbeelden: ...

Bekijk

22 november 2018

Plannen en organiseren in het familiebedrijf
HRM advies

Effectief omgaan met tijd is vaak een hele uitdaging. Zowel ondernemers als medewerkers gaan steeds meer gebukt onder een zware werkdruk. Bekende oorzaken zijn de...

Bekijk
Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven