Wat bepaalt het resultaat in jouw familiebedrijf?

Wat bepaalt het resultaat in jouw familiebedrijf?

24 december 2020

Je eigen bedrijf besturen en tegelijkertijd invloed uitoefenen op het resultaat kan lastig zijn. Als ondernemer wil je grip op de resultaatbepalers van jouw familiebedrijf. Weet jij wat het resultaat binnen jouw familiebedrijf bepaalt? Lees hieronder meer over de zes resultaatbepalers binnen elk bedrijf.

De eerste twee resultaatbepalers hebben betrekking op de toegevoegde waarde. Dit zijn de inkoopprijs en de verkoopprijs. De derde resultaatbepaler ziet op de beheersing van de bedrijfskosten, bijvoorbeeld personeels-, huisvestings- en autokosten. De laatste drie resultaatbepalers zijn onderdeel van de capaciteitsbeheersing en organisatie. Hiermee bedoelen we de productiviteit, efficiency en de bezetting.

Weet jij hoeveel invloed elke resultaatbepaler op jouw familiebedrijf heeft? En weet jij hierop al te sturen?

Door middel van een rendementsanalyse kunnen wij snel berekenen hoeveel winst een verbetering per resultaatbepaler gaat opleveren. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een eerste scan? Dan komen wij graag met je in contact!

Rendementsadvies

Geschreven door Jaap op 24 december 2020.

Heb je naar aanleiding van dit artikel toch nog vragen?

jaap@vlkadviseurs.nl
06 - 22 46 27 41

Gerelateerde blogs

25 januari 2018

Rendementsverbetering binnen het familiebedrijf
Trainingen Rendementsadvies

Wanneer heb je een goed resultaat behaald? De antwoorden die op deze vraag worden gegeven wijken erg van elkaar af…. Ik geef een paar voorbeelden: ...

Bekijk

12 november 2018

Rendement door Strategie voor het familiebedrijf
HRM advies Rendementsadvies

Eén van de kenmerken van een familiebedrijf is de drive onder de ondernemers en hun medewerkers. Met elkaar wordt iedere dag gewerkt aan een mooi...

Bekijk
Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven