Werken áán het familiebedrijf

Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is meer dan een bedrijf. Binnen een familiebedrijf werken meerdere generaties of familieleden met veel plezier en passie samen voor tevreden klanten en een goed resultaat. Voor een plezierige samenwerking is het nodig dat de zaak in de kern goed geregeld is. Het is belangrijk dat familieleden en personeel in de juiste rol betrokken zijn binnen het bedrijf. Als iedereen zijn of haar kwaliteiten optimaal kan inzetten bereik je het beste resultaat en het meeste werkplezier. Dit heeft uiteraard ook een positief effect op het rendement van het bedrijf. 

Om dit te realiseren is het nodig dat de leider van een familiebedrijf áán het bedrijf werkt en niet in het bedrijf. Hiervoor heb je andere vaardigheden nodig dan een vakman. Je moet richting bepalen, delegeren, een goed gesprek kunnen voeren, strategisch denken, etc.. Soms ben je ineens crisismanager of moet je snel een beslissing nemen in een complexe situatie. 

Als je als leider van het familiebedrijf deze rol goed invult geeft dit rust en vertrouwen binnen de organisatie. Als je deze rol niet serieus neemt, loop je het risico dat je brandweerman wordt. Je bent dan voortdurend bezig met het blussen van brandjes. Hierdoor verlies je veel energie binnen je bedrijf en het heeft negatieve gevolgen voor het rendement. 

Als je wilt investeren in jezelf en het rendement van je bedrijf, kom dan op D.V. 21 februari 2019 naar onze gratis introductiemiddag over Familiebedrijvigheid. We vertellen je dan meer over wat je kunt doen om het rendement van je familiebedrijf te verbeteren door te werken áán het familiebedrijf en aan jezelf. 

Kijk voor meer informatie op familiebedrijvigheid.nl of neem contact met ons op.

Willem de Jong

adviseur

willem@vlkadviseurs.nl

Neem direct contact op
Werken áán het familiebedrijf
Donderdag 07 februari 2019

Blog

Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is meer dan een bedrijf. Binnen een familiebedrijf werken meerdere generaties of familieleden met veel plezier en passie samen...

Lees verder