De kracht van het familiebedrijf bij werving en selectie

Wist u dat 55% van de ondernemingen in Nederland een familiebedrijf is? Dat betekent dat familiebedrijven voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de werkgelegenheid binnen ons land. Ten opzichte van 2016 was er vorig jaar in het totale aantal vacatures in Nederland een groei van 16% zichtbaar. Daarbij verwacht 34% van de bedrijven dat het de komende tijd nóg moeilijker zal worden om deze vacatures te vervullen. Moeilijk vervulbare vacatures komen in elke sector voor. Naast de bouw en ICT zien we dit soort vacatures ook in bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs, de vervoerssector en de horeca. 

Momenteel is er dus sprake van een krappe arbeidsmarkt. Ook binnen familiebedrijven is deze krapte voelbaar. Toch zou meer dan de helft van de Nederlanders graag in een familiebedrijf willen werken, bleek uit onderzoek dat recent werd uitgevoerd door Neyenrode Business Universiteit, Baker Tilly Berk, ING en NPM Capitals. Uit dit onderzoek bleek ook dat het imago van familiebedrijven de afgelopen jaren ten goede is veranderd. “Werden familiebedrijven voorheen nog beschouwd als onder meer onprofessioneel, kleinschalig en stoffig, nu is het imago omgeslagen naar onder andere innovatief, krachtig en betrouwbaar”, aldus professor dr. Roberto Flören, auteur van het onderzoeksrapport. 

Ondanks dit positieve imago maken werkgevers maar zelden reclame voor het feit dat ze een familiebedrijf zijn. Dit terwijl uit eerder genoemd onderzoek blijkt, dat familiebedrijven beter worden beoordeeld op goed werkgeverschap, het personeel vriendelijker wordt behandeld en kansen op promotie hoger liggen. Ook blijven medewerkers vaker langer in dienst (90% tegenover 78% in een niet-familiebedrijf). Daarnaast is bekend dat familiebedrijven doelen stellen op de lange termijn, maar wel in staat zijn snel te schakelen en in te spelen op veranderingen. Genoeg redenen dus om een baan binnen een familiebedrijf flink te promoten en de positieve eigenschappen van werken binnen een familiebedrijf te gebruiken bij de werving van nieuw personeel. 

Wellicht is het een stukje bescheidenheid dat er voor zorg dat werkgevers het lastig vinden om hun familiebedrijf in de schijnwerpers te plaatsen. Maar werken binnen een familiebedrijf met betrokken medewerkers, innovatieve projecten, korte lijnen en een divers takenpakket, wie wil dat nou niet? Meer dan de helft van de Nederlanders in elk geval wel, de uitdaging is om juist deze mensen te bereiken. 

Heeft u als werkgever openstaande vacatures maar vindt u het lastig het juiste personeel aan te trekken? Wij helpen u graag met het opstellen van een vacaturetekst en de werving van kandidaten. 

Bent u als werkzoekende enthousiast geworden over werkzaam zijn in een familiebedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op. Veel van onze klanten betreffen een familiebedrijf, wellicht kunnen wij een leuke en passende vacature onder uw aandacht brengen.

Jasmijn Kunst

HRM adviseur

jasmijn@vlkadviseurs.nl

 

Neem direct contact op