Van de Bunt Tuinaanleg en Tuinonderhoud

Wim van de Bunt is in 2003 begonnen als zelfstandige en heeft daarmee een begin gemaakt met zijn bedrijf Van de Bunt Tuinaanleg en Tuinonderhoud. Hij vertelt hoe Jaap van Lienden hem adviseert bij bepaalde keuzes.

Wim van de Bunt heeft een bloeiend bedrijf in tuinaanleg en tuinonderhoud. Hij heeft negen mensen in dienst waaronder zijn twee zoons. Zoon Erik houdt zich voornamelijk bezig met tuinaanleg en zoon Niels is een echte kantoorman, maar werkt ook nog gedeeltelijk buiten de deur. Daarnaast regelt hij alles achter de schermen. Naast negen vaste mensen aan personeel huurt Wim soms ook twee à drie ZZP’ers in. Af en toe werkt Wim ook samen met ingehuurde bedrijven voor het grote werk. De klanten van Van de Bunt Tuinaanleg en Tuinonderhoud bevinden zich voornamelijk in midden Nederland.

Vijfenzeventig procent van de klanten van Van de Bunt Tuinaanleg en Tuinonderhoud bestaat uit zorginstellingen. Dat is geen toeval. Wim wilde graag vastigheid in zijn werkzaamheden. Daarom heeft hij veel acquisitie gedaan bij zorginstellingen. Daarmee sloot hij dan een contract van meerdere jaren af. Zo wordt bij deze zorginstellingen de tuin onderhouden en is het voor Wim ook duidelijk hoeveel personeelsleden hij structureel kan inzetten in zijn bedrijf. In de winter wordt er ook sneeuw geschoven en zout gestrooid bij de zorginstellingen.

Wim heeft niet alleen zijn hoveniersbedrijf. Op het ruime perceel in Wadenoijen is ook een Bed and Breakfast te vinden. Deze Bed and Breakfast is in april 2022 opgezet door een verbouwing in de paardenstal te realiseren. De Bed and Breakfast loopt erg goed. Het beginnen van een Bed and Breakfast is één idee, maar daar zal het zeer waarschijnlijk niet bij blijven. Eigenaar Wim zit alweer vol met nieuwe ideeën. Om deze ideeën te realiseren overlegt hij doorgaans eerst met Jaap van Lienden. Wim ziet Jaap echt als financiële sparringpartner voor zijn onderneming.

Jaap van Lienden is inmiddels al tweeëndertig jaar de vaste accountant van Wim van de Bunt. Dat is dus al langer dan dat Van de Bunt Tuinaanleg en Tuinonderhoud bestaat. Toen Wim en zijn vrouw Gea verhuisden naar de huidige locatie was daar alleen nog maar een stuk land met bouwvergunning. Jaap heeft dan ook een grote rol gespeeld in het adviestraject met betrekking tot het kopen van de grond. Hij is hierin heel vooruitstrevend geweest.

Wim: “Mede ook door Jaap was voor ons de beslissing soms makkelijker om te maken. Door zijn advies heeft hij de twijfel vaak weggenomen”.

Doorgaans spreken Wim en Jaap elkaar zo’n zes keer per jaar, maar als er iets te investeren valt, vaker. De communicatie is duidelijk, beiden zijn recht voor de raap.

Wim: “Afspraak is afspraak bij Jaap, hij doet echt wat hij belooft. Verder geeft hij goed advies dat ook echt past bij mij als ondernemer en de plannen die er op dat moment liggen. De samenwerking is erg prettig en ik gun het Jaap ook echt”.

Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven