Geldersche Houtbouw

In 2008 is Goos Mulder gestart met Geldersche Houtbouw. Hij vertelt hoe de samenwerking met Pieter van den Beukel tot stand kwam en waar het bedrijf nu staat.

Goos is eind jaren ’90 begonnen met het bouwen van klein dierenverblijven samen met zijn zwager. Omdat de vraag naar deze dierenverblijven afnam door de vogelgriep en MKZ, is hij in 2004 overgestapt op het timmeren van schuurtjes, ook samen met zijn zwager. In 2008 is hij zelfstandig verder gegaan, samen met zijn vrouw, en het bedrijf Geldersche Houtbouw begonnen. Het bedrijf was nog klein, Goos had zo’n 3 personeelsleden in dienst in die tijd. In 2014 / 2015 zat de groei er echter goed in. Het werk werd zo veel, dat Goos op zoek ging naar een compagnon. Daarvoor wierp hij een balletje op bij zijn zwager Pieter van den Beukel, maar die had op dat moment zijn eigen ingenieursbureau. Toen het voor Goos in 2016 toch te veel werd alleen, heeft hij het nog eens besproken met Pieter. Pieter is toen 1 dag in de week op interim basis gaan werken bij Goos.

Op 1 januari 2018 is Pieter van den Beukel helemaal ingestapt in Geldersche Houtbouw. Zijn leus was: met je familie moet wandelen, niet handelen. Daarom hebben zij als eerste gepraat over familiaire aangelegenheden. Daarbij hebben ze afgesproken, dat als er dingen zijn, ze dat gelijk naar elkaar toe uitspreken. Dat is belangrijk om de relatie goed te houden en het ook op familiair vlak nog gezellig te hebben met elkaar.

Pieter: Goos en ik zijn hele verschillende personen, dat werkt erg goed samen. We zien elkaars pluspunten maar ook elkaars valkuilen. Dat benoemen we ook gewoon naar elkaar toe.

Geldersche Houtbouw heeft zo’n negentig personeelsleden in dienst. Pieter is daarbij de algemeen en operationeel directeur en Goos de commercieel directeur. Geldersche Houtbouw realiseert op maat gemaakte gebouwen. Daarnaast hebben Pieter en Goos ook nog Geldersche Woningbouw. Geldersche Woningbouw ontwerpt, bouwt en plaatst woningen en begeleidt de koper daarbij. Geldersche Woningbouw is erbij gekomen om ook de markt van woningbouw aan te boren en voornamelijk om groei aan de medewerkers te bieden. Tot 2022 werd alle productie gedaan in Kootwijkerbroek. Sinds 2022 bevindt er zich ook een vestiging in Goor waar ook volledige productie plaatsvindt.

Geldersche Hout- en Woningbouw zijn echte familiebedrijven. Niet alleen omdat Goos en Pieter zwagers zijn. Niet alleen omdat er meerdere familieleden werken. Maar vooral omdat er een GH-familieband heerst. We werken aan dezelfde doelen, met hart en liefde voor ons product, voor elkaar en voor de klant. We staan klaar voor elkaar, we werken met elkaar. Ons credo is: Geldersche Houtbouw/Woningbouw geeft ruimte. Dat werkt door op meerdere vlakken. We bouwen natuurlijk letterlijk ruimte(n) voor de klant, maar we bouwen vooral aan figuurlijke ruimte. Ruimte voor ideeën, ruimte om je te ontwikkelen, ruimte voor nieuwe ontwerpen, methodes, innovaties en ga zo maar door. We bouwen aan onbegrensde ruimte!

Goos was al, voordat Pieter in de zaak kwam, klant bij Van Lienden & Kooistra. Dat wordt als prettig ervaren, omdat Van Lienden & Kooistra het bedrijf al lang kent. Zij kent de geschiedenis en weet op welke manier Pieter en Goos hun beslissingen maken. Daarbij kent Van Lienden & Kooistra ook de financiën. Overigens wordt er intern veel zelf gedaan op het gebied van de verwerking van de dagelijkse cijfers. Er wordt vooral aangeklopt bij Van Lienden & Kooistra bij nieuwe plannen en zaken als het aanvragen van speciale subsidies of HRM-vraagstukken.

Pieter: Van Lienden & Kooistra heeft een persoonlijke benadering. Het is belangrijk dat de accountant je bedrijf kent en ook verder denkt. Vooral de rol van advisering is daarbij essentieel.

Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven