Korpershoek Elektronika B.V.

Peter Korpershoek is samen met zijn zoon Jaap eigenaar van Korpershoek Elektronika B.V. Hij vertelt hoe Van Lienden & Kooistra Korpershoek Elektronika ontzorgt op het gebied van administratie en advies.

Peter begon zijn carrière ooit met een bijbaantje bij de groenteboer. Omdat zijn ouders naar Achterberg gingen verhuizen zegde hij zijn bijbaantje op en is hij in Achterberg terechtgekomen in de elektronica. Hij deed reparaties in een werkplaats bij een plaatselijke elektronicazaak en later ook bij mensen thuis. Daarna is Peter bij dit bedrijf ook in vaste dienst gekomen en heeft hij hier circa 4 jaar gewerkt. Vervolgens is hij terechtgekomen in de beveiliging- en telecombranche. Peter werkte destijds ook al veel in de avonduren en op zaterdagen voor klanten die hem zelf benaderden. Omdat dit te veel werd en Peter dit naast zijn baan niet meer te combineren vond, is hij op 1 januari 2000 voor zichzelf begonnen.

Peter begon eerst met reparaties van apparaten, maar al snel kwam daar ook een klein beetje verkoop bij. Nieuwe wasmachines stonden naast het huis, die waren die dag dan geleverd en moesten ’s avonds bij de klanten langsgebracht worden. Omdat het huis nu toch echt te klein werd, besloot Peter te verhuizen naar de Hogesteeg. Daar werd de garage verbouwd tot winkel en was er wat meer magazijnruimte. Peters vrouw runde de winkel dagelijks van 15.00 uur tot 17.00 uur en Peter ging hier in de avonduren mee verder van 19.00 uur tot 22.00 uur.

In 2003 werd het eerste personeel aangenomen. Toen verhuisde de winkel ook naar Cuneraweg 173a in Rhenen, de huidige locatie. Korpershoek is een echt familiebedrijf. Zoon Jaap zit in het bedrijf, dochter Sara werkt in de winkel en schoondochter Joanne doet de administratie. Verder zijn daarbij ook nog Jan en Wim werkzaam in de winkel en Arian als zaterdaghulp.

Zoon Jaap is 13 jaar geleden in dienst gekomen bij Korpershoek Elektronika B.V. Daarvoor heeft hij 3 jaar ervaring opgedaan bij Westreenen elektrotechniek. Dit heeft hij langzaam afgebouwd en daarbij is hij steeds meer in dienst gekomen bij zijn vader Peter. Totdat Jaap in 2009 de stap heeft gezet en hij helemaal in dienst is gegaan bij vader Peter.

Korpershoek Elektronika B.V. is al vanaf het begin van de bedrijfsvoering in 1991 klant bij Van Lienden & Kooistra. De vader van huidige eigenaar Jaap, Jan van Lienden, heeft schoonvader van Wijk destijds begeleid bij zijn bedrijfsbeëindiging als boer, zodoende is Peter ook bij Van Lienden & Kooistra terechtgekomen.

VLK heeft bij de start van de samenwerking voorzien in richtlijnen hoe Korpershoek Elektronika B.V. het boekhoudkundig het beste kon aanpakken. Peter en Jaap Korpershoek: “Het fijnst aan de samenwerking met VLK vinden wij dat we helemaal ontzorgd worden qua boekhouding. Ook het advies dat wordt gegeven vinden wij van toegevoegde waarde.” Er is voor de eigenaren van Korpershoek Elektronika B.V. ook gewoon te weinig tijd om alles goed uit te zoeken qua administratie, dan is het erg fijn om dit aan iemand over te laten met verstand van zaken.

“Voor het einde van 2022 zit zoon Jaap ook in de zaak, daar moest wel het één en ander voor geregeld worden”, aldus Peter Korpershoek. “Jaap van Lienden neemt dit dan ook van A tot Z uit handen.”

Het meest waardevolle vindt Peter Korpershoek dat Van Lienden & Kooistra probeert vanuit de visie van de ondernemer mee te kijken. Eigenlijk door de ogen van de ondernemer. “Dat maakt dat we vaak ook op één lijn zitten met Jaap”, zegt Peter. Er wordt altijd een plan van aanpak gemaakt voordat er een groot project wordt opgestart.

Peter: "De kennis van zaken, maar ook de jarenlange ervaring zijn bij Van Lienden & Kooistra erg goed!"

Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven