Keppel Constructie B.V./Scheepswerf de Werken B.V.

Johan Keppel begon in 2008 als zelfstandige in de staalconstructie. Nu is hij ook mede-eigenaar van Scheepswerk de Werken in Werkendam. Hij vertelt hoe hij Peter Kooistra op het spoor kwam en hoe hij de diensten en service van Van Lienden & Kooistra ervaart.

Keppel Constructie B.V. is een staalbedrijf dat actief is als dienstverlener en leverancier in de grond-, weg- en waterbouw. Te denken valt hierbij aan het maken en onderhouden van bruggen, poorten en leuningen. Ook maken zij reclamezuilen langs snelwegen. Doordat het bedrijf groeide was er in 2022 behoefte aan een groter terrein om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Maar omdat veel bedrijven waar Keppel Constructie B.V. voor werkt ook met waterbouw te maken hebben, was het een behoorlijke zoektocht om een goede locatie te vinden. Uiteindelijk is Johan Keppel terechtgekomen bij Scheepswerf de Werken in Werkendam. 2 van de 3 aandeelhouders waren bereid om hun aandelen te verkopen,  de 3e aandeelhouder, Arnold de Bruin, gaat samen met Johan Keppel verder met de activiteiten van Scheepswerf de Werken.

Sinds januari 2023 is Keppel Constructie B.V. niet meer gevestigd in Leerdam, maar in Werkendam. Johan Keppel is nu eigenaar van Keppel Constructie B.V. en samen met Arnold de Bruin eigenaar van Scheepswerf de Werken. Zo versterken zij elkaar in de werkzaamheden. De staalconstructiewerkzaamheden worden gedaan door 8 medewerkers. Daarnaast zijn op de scheepswerf ook nog eens 12 medewerkers actief, waarvan ongeveer de helft bestaat uit uitzendkrachten.

Johan Keppel is al sinds 2014 klant bij VLK. Toen Johan met zijn bedrijf begon is hij via een loodgieter die hij kende terecht gekomen bij een boekhouder die de financiële zaken voor hem uit handen nam. Door de groei van zijn bedrijf dacht Johan er echter over na om te veranderen van rechtsvorm, en wel naar een B.V. Zijn boekhouder dacht daar anders over, en toen is Johan verder gaan kijken. Hij is daarna eerst nog terecht gekomen bij een andere accountant. Johan: “Ik was daar meer een nummer, en grote bedrijven kregen duidelijk voorrang. Ik miste het persoonlijke vlak”. Uiteindelijk tipte iemand Johan om eens navraag te doen bij Wilma, de vrouw van Peter Kooistra. Zij deed toen verschillende administraties. Toen Peter Kooistra dit echter ter ore kwam, heeft hij Johan Keppel gebeld om te vragen of ze eens konden praten, omdat hij deze administratie meer wat voor Van Lienden & Kooistra vond.

Het grote voordeel aan VLK en met name aan de werkwijze van Peter Kooistra vindt Johan, dat Peter zich goed kan verplaatsen in de situatie van de ondernemer.

Johan: “Peter voelt goed aan wat je wilt en hij denkt met je als ondernemer mee. Het persoonlijk contact en de betrokkenheid, dat vind ik erg prettig”.

Tijdens de overname van Scheepswerf de Werken heeft Peter alles op financieel vlak geregeld. “Eerst hebben Arnold en ik met Peter om tafel gezeten om de overname te regelen, daarna ook nog een keer met de voormalige eigenaren”, vertelt Johan. Daarbij zijn ook zaken besproken als: welke overdrachtsvorm is fiscaal het meest aantrekkelijk?

Johan: “Als ik terugkijk op de overname kan ik zeggen dat het heel snel is gegaan. In augustus 2022 belde ik Peter, die stond toen net op het punt om op vakantie te gaan. We hebben het proces in september verder opgepakt en in januari 2023 zijn we al verhuist naar Werkendam.

“Het meedenken en de snelle service staan bij VLK echt hoog in het vaandel”. 

Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven