Evert Brouwer werkt al meer dan 17 jaar bij Van Ginkel Keukens. Hij volgde de rendementstraining en is daar erg enthousiast over. Waarom dat zo is lees je hieronder.
Ik ben Evert Brouwer, 36 jaar jong, getrouwd met Eline en ik ben de trotse vader van twee dochters en een zoon. Al meer dan 17 jaar ben ik werkzaam bij Van Ginkel Keukens in Barneveld. Een dynamisch bedrijf waar we met elkaar de passie delen om onze klanten te voorzien van een prachtige keuken. Van Ginkel Keukens bestaat meer dan 60 jaar en wordt gerund door John van Ginkel. Samen met de naastgelegen woonwinkel Eigenstijl Wonen welke gerund wordt door de vrouw van John, Wilma van Ginkel zien we het als een uitdaging om iedere klant een uniek product te leveren, vaak gecombineerd met bijvoorbeeld een eethoek, verlichting of woonaccessoires.
Sinds 2002 ben ik werkzaam als verkoper bij Van Ginkel Keukens. In de beginjaren ben ik begonnen als orderverwerker en langzamerhand steeds meer ingestroomd in de verkoopkant van het vak. Het is mooi om samen met onze klanten kale vierkante meters woning om te toveren tot het hart van het huis. Een keuken is namelijk een ruimte in de meeste woningen waar een groot deel van de dag zich afspeelt. Sinds een aantal jaar ben ik naast het verkopen ook verantwoordelijk voor de marketing binnen ons bedrijf. Het is interessant om te zien hoe je je bedrijf als “merk” kan positioneren in de huidige markt. Vooral social media en internet spelen daarin een grote rol.
Naast de verkoop en marketing ben ik de afgelopen tijd doorgegroeid binnen Van Ginkel Keukens en heb meer verantwoordelijke taken gekregen. Om hier meer invulling aan te kunnen geven heb ik de rendementstraining van Familiebedrijvigheid gevolgd. De training heb ik als super positief ervaren. Het geeft zoveel meer inzicht en focus op zaken binnen je bedrijf waar je normaal gesproken zonder over na te denken mee omgaat. Het kostenplaatje, in- en verkoop en de capaciteit van je bedrijf is uitgebreid aan bod gekomen. De training heeft op dit vlak echt een andere kijk gegeven op ons bedrijf. De laatste trainingsdag zijn we uitgebreid ingegaan op Personeel, verzuim en binding. Het mooie hieraan is dat we ook op dat gebied ons best moeten doen om “Van Ginkel Keukens” als merk neer te zetten, zodat we meer mensen kunnen besmetten met het “Van Ginkel Virus” en ook toekomstige collega’s kunnen verwelkomen in ons enthousiaste team!
De kunst na het volgen van de training is om direct met het geleerde aan de slag te gaan, gelukkig hebben we een enthousiaste club collega’s welke gemotiveerd is om de tools van de training in de praktijk te brengen.
21 oktober 2021
Als ondernemer ben je vaak volop bezig met het bedrijf. Van het aansturen van medewerkers, het inzicht houden/krijgen in de (financiële) resultaten, tot het binnenhalen...
Bekijk4 februari 2020
Cees Schimmel is eigenaar en bedrijfsleider van de VerandaSpecialist. Het bedrijf bestaat nu ongeveer 12 jaar en ontwerpt en bouwt veranda’s en serres in de...
Bekijk16 januari 2020
Rudy van de Beek volgde de rendementstraining. Hij stelt zichzelf en zijn bedrijf voor en laat weten wat de rendementstraining hem gebracht heeft. Mijn naam...
Bekijk15 januari 2020
Liset Bom van Hotel Restaurant Sterrenberg in Otterlo volgde bij ons de training Familiebedrijvigheid. Zij stelt zichzelf en het hotel voor en laat weten waarom...
Bekijk19 december 2019
Kerst is het familiefeest bij uitstek. Maar waarom is juist kerst een familiefeest? En wat zegt het over je als je alles opzij zet om...
Bekijk31 oktober 2019
“De wederkerige loyaliteit die veel familiebedrijven en hun werknemers ervaren is goud waard.” Deze constatering volgt uit het onderzoeksrapport [1] van het Erasmus Centre for...
Bekijk26 juni 2019
Duurzaam rendement Duurzaam rendement verbeteren in je familiebedrijf is het centrale thema van onze exclusieve training voor familieondernemers. Als je rendement wilt verbeteren moet je...
Bekijk16 mei 2019
In een familiebedrijf met een wat kleinere omvang werk je vaak nauw samen met familieleden. Mensen die je kennen, weten wat ze aan je hebben,...
Bekijk4 april 2019
Binnenkort start onze training voor (familie)ondernemers. Eén van de onderwerpen tijdens deze training is het plannen en organiseren van je familiebedrijf. Daarbij gaat het ook...
Bekijk21 maart 2019
Een goede structuur, degelijke contracten, een technisch uitgewerkt opvolgingsplan… En toch gaan nog heel wat opvolgingen binnen familiebedrijven niet goed of kunnen beter. De oorzaak...
Bekijk28 juni 2018
Een tijdje terug ben ik gestart met de Leergang ‘Adviseur Familiebedrijven’. Hoewel de eigen praktijkervaring belangrijke bagage is voor de advisering van het familiebedrijf en...
Bekijk17 mei 2018
De titel van deze blog is afkomstig uit mijn LinkedIn-profiel. Daar moest ik aan denken toen ik het boekje “bullshit management” (ISBN 978 90 5261...
Bekijk2 mei 2018
Het merk Optimel biedt drinkyoghurt in speciale familieverpakking. De combinatie van passievrucht in een familiepak prikkelde mijn gedachten. Binnen een familiebedrijf wordt namelijk met veel...
Bekijk19 april 2018
Als accountants en fiscalisten begeleiden wij veel bedrijfsoverdrachten in families. Hierin zijn wij niet uniek, dit gebeurt meer door collega’s in het land. Wat mij...
Bekijk1 maart 2018
Opgroeiend in een ondernemersgezin zat ik middenin een familiebedrijf. Ons familiebedrijf, inmiddels bedrijven, is al zo'n 150 jaar in de familie. Ooit gestart door een...
Bekijk25 januari 2018
Wanneer heb je een goed resultaat behaald? De antwoorden die op deze vraag worden gegeven wijken erg van elkaar af…. Ik geef een paar voorbeelden: ...
BekijkPersoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.
Alles voor familiebedrijven