R. van de Beek schilders, verf en glashandel

In 1963 was het Hendrik-Jan van de Beek die aan de wieg stond van het familiebedrijf dat vandaag de dag bekend staat als R. van de Beek. De vierde generatie is nu aan zet in dit familiebedrijf; een schildersbedrijf met verfwinkel en een glashandel in Barneveld.

"Sinds 1998 werk ik in het bedrijf. In 2010 ben ik mede-eigenaar geworden en begin 2017 heb ik alle aandelen van mijn vader overgenomen. Mijn vader werkt nog drie dagen per week in het bedrijf", verteld Hendrik-Jan. 

Op dit moment hebben we ongeveer twintig mensen in dienst en dit leuke en hechte team willen we graag bij elkaar houden. Daarbij moeten we de verwachte groei door het aantrekken van de economie kunnen handelen. Er is namelijk een enorm tekort aan schilders door vergrijzing, leegloop en bijna geen nieuwe aanwas in de branche. Het behouden en werven van (goede) schilders is daarom de komende jaren zeker een uitdaging. Ook denken we de omzet in zowel de verfwinkel als het glasbedrijf te kunnen verhogen.

Sinds 2012 verzorgt Van Lienden & Kooistra onze jaarrekeningen en de belastingaangiftes. Daarnaast hebben we regelmatig overleg met Peter Kooistra om de maand- en/of kwartaalcijfers te bespreken. Tijdens die overleggen komen sowieso ook altijd lopende zaken aan de orde en de langere termijnvisie. Dit is belangrijk omdat hij als ‘buitenstaander’ naar het bedrijf kijkt, maar wel met kennis van zaken. Je kunt goed met hem discussiëren over het bedrijf en de dingen die je bezighouden. En het mooiste van Peter, en ook van zijn collega’s, vind ik persoonlijk dat ze niet bang zijn om kritiek te geven. Altijd opbouwend overigens!

Van Lienden & Kooistra is een degelijke en betrouwbare accountant, zoals een accountantskantoor ook hoort te zijn natuurlijk. Daarnaast hebben ze écht kennis van zaken. En dan bedoel ik voornamelijk dat niet één persoon van alles iets weet, maar dat men echt gespecialiseerde mensen in dienst heeft voor specifieke vakgebieden. Ten slotte, en misschien is dit wel het belangrijkste, zijn de mensen die er werken gewoon aardig en vriendelijk. En dat werkt heel prettig samen.

Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven