Prefab BV

In 2018 startte Paulus Zoeteman zijn bedrijf Prefab BV in Dodewaard, samen met zijn zwager Gerard van Laar. Paulus vertelt waar het bedrijf nu staat.

Paulus was al heel lang werkzaam in de bouw. Daar deed hij ook voornamelijk werkzaamheden in de houtskeletbouw en prefab overkappingen. In 2018 kwam zijn zwager Gerard van Laar, die zelf het bedrijf I&B Allroundbouw BV heeft, met het idee om Prefab BV op te zetten. Paulus heeft toen de dagelijkse leiding van Prefab BV op zich genomen.

Sinds die tijd is Prefab BV gestaag gegroeid. Zij begonnen met 1 personeelslid in dienst wat op dit moment al is uitgegroeid naar 10 medewerkers, inclusief ZZP-ers. Prefab BV heeft daarbij het liefst vaste medewerkers in dienst, maar in deze tijden van personeelstekort is het werken met ZZP-ers wel echt een uitkomst.

Prefab BV volgt de markt met vraag en aanbod van prefab materialen. Er wordt voornamelijk gewerkt voor middelgrote en grote bouw- en aannemersbedrijven. Veel van de producten die Prefab BV maakt komen van pas bij renovatiewerkzaamheden maar ook bij de bouw van de luxere villa’s. Bij Prefab BV worden de onderdelen van huizen en ander gebouwen geproduceerd. Na deze productie gaan de onderdelen door naar de aannemer of het bouwbedrijf. Zij zorgen dan dat de onderdelen op de bouwplaats gemonteerd worden.

Prefab BV heeft in 2018 zelf contact opgenomen met bouw- en aannemersbedrijven om zo een klantenkring te creëren. Nu hebben zij een vaste klantenkring met bouw- en aannemersbedrijven die blijven terugkomen. “Het heeft wel tijd nodig voordat je vertrouwen hebt van de aannemers, zeker als nieuwe speler op de markt”, aldus Paulus Zoeteman.

Groei is niet het hoofddoel van Prefab BV. Wel stellen zij ieder jaar doelen waarbij aan het einde van het jaar wordt gekeken of deze doelen ook zijn gehaald. Wanneer er een forse groei wordt behaald, zal uitbreiding nodig zijn. Ook zijn er groeiambities op het gebied van kwaliteit en disciplines.

Verder is investeren in medewerkers een belangrijk onderdeel binnen het management. Hierdoor is het HR-management op hoog niveau gekomen. Zo is er een Safetycheck gedaan, is er een personeelshandboek waar medewerkers inspraak in hebben gehad en worden er zo nu en dan toolboxmeetings gehouden waarin zaken over veiligheid intern worden besproken. Verder zijn er ook meerdere mensen verantwoordelijk voor hetzelfde onderdeel.


Aangezien I&B Allroundbouw BV, van zwager Gerard van Laar, al klant was bij VLK, is Paulus daar met Prefab BV ook automatisch terechtgekomen. Alles gaat bij Prefab BV digitaal, zo ook de facturering. Dit zorgt ervoor dat de administratie door Paulus overzichtelijk en snel gedaan kan worden. VLK zorgt dan voor de aflettering van de facturen. Wanneer er investeringsadvies nodig is, trekt Paulus bij collega’s Jan van Dijk of Jaap van Lienden aan de bel. Meestal wordt aan het einde van het jaar gekeken of er nog investeringen nodig zijn en of Prefab BV er gezond uitziet.

Paulus: “VLK is een betrokken bedrijf en geeft goede adviezen. Ik kan altijd bij hen aankloppen als er dingen onduidelijk zijn en wanneer ik investeringsadvies nodig heb staan ze altijd voor mij klaar om mee te denken.” 

Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven