Heb jij vóór 1 januari 2023 zonnepanelen gekocht? Vraag jouw btw dan op tijd terug!

Heb jij vóór 1 januari 2023 zonnepanelen gekocht? Vraag jouw btw dan op tijd terug!

12 juni 2023

De btw-teruggaafregeling is gestopt per 1 januari 2023. Het btw-tarief op de zonnepanelen is nu 0%.

Heb jij vóór 1 januari 2023 zonnepanelen gekocht, dan kun je tot uiterlijk 1 juli 2023 de btw terugvragen. De factuurdatum is hierbij leidend.

De termijn waarbinnen particulieren btw over de aanschaf en installatie van zonnepanelen terug kunnen vragen is tot 6 maanden na afloop van het kalenderjaar. Heb jij in 2022 zonnepanelen aangeschaft en nog geen btw teruggevraagd? Vraag dan vóór 1 juli 2023 de btw terug bij de Belastingdienst.

Ben je te laat, dan kun je alsnog de belastinginspecteur verzoeken om een ‘ambtshalve teruggaaf’. Echter, bij een negatieve beslissing van de inspecteur kun je geen bezwaar maken.

Heb je in 2022 voor het eerst zonnepanelen gekocht, dan moet je je eerst aanmelden bij de Belastingdienst als btw-ondernemer. Hierna reikt de Belastingdienst een btw-aangifte uit en dan kun je de btw terugvragen.

Wil je meer weten over de teruggave van btw? Neem contact op met Radjes Ramharakh.

Belastingaangiften Fiscale zaken

Geschreven door Radjes op 12 juni 2023.

Heb je naar aanleiding van dit artikel toch nog vragen?

radjes@vlkadviseurs.nl
(M) 06 - 33 75 30 32

Gerelateerde blogs

24 juni 2022

Heeft u in 2021 zonnepanelen gekocht? Vraag uw btw op tijd terug!
Belastingaangiften

De termijn waarbinnen particulieren btw over de aanschaf en installatie van zonnepanelen terug kunnen vragen is tot 6 maanden na afloop van het kalenderjaar. Heeft...

Bekijk
Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven