Hyp, Hype, Fyra!

10 juli 2013

De toegevoegde waarde was er wel. Naamsbekendheid werd snel opgebouwd. Een mooi project, die Fyra. Toch ging er wat mis. Niet alles was even deugdelijk. De hele onderneming viel al snel uit elkaar, zelfs letterlijk.

Iets dergelijks overkomt meer startende ondernemingen. Het idee is goed, er wordt flink aan de weg getimmerd en toch gaat het rammelen. Soms nog voordat de gang er goed in zit.

Een belangrijk onderdeel binnen de onderneming is het personeel. Bij de selectie van medewerkers wordt goed gelet op de kwalificaties. Allerlei normen worden gesteld (“geen 9-tot-5-mentaliteit”, “gevoel voor humor”) en diploma’s opgevraagd. In de tussentijd wordt ook nog serieus gekeken naar de ontwikkeling van competenties. En toch gaat het mis…

Een onderbelicht aspect, ook bij kleinere ondernemingen, is het uitdragen van de kernwaarden, het tonen van de bedrijfscultuur. Bij het opzetten van de onderneming –“de geboorte”- moet het al in de genen zitten. Als de oprichter van de onderneming de eigenschappen van zijn bedrijf duidelijk voor ogen heeft, kan hij zijn medewerkers daar bij uitkiezen. Die zullen de eigenschappen als vanzelf uitdragen, naar collega’s en naar klanten. Alles past en is stevig verankerd. Kortom: grotere kans op succes.

Onderneming opzetten? Bedrijf herstructureren? Geef samen met uw medewerkers aandacht aan de bedrijfscultuur. Van Lienden & Kooistra helpt u graag op gang!

Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven