Zo is het om te werken bij Van Lienden en Kooistra

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar voor familiebedrijven. We zijn persoonlijk betrokken en vriendelijk, maar ook eerlijk en direct als dat nodig is. Zo helpen we mensen om hun doelen te bereiken, maar we zijn er ook als het even tegen zit.

Kernwaarden, die niet alleen gelden voor onze klanten, maar ook voor onze collega's. Van Lienden & Kooistra hecht veel waarde aan de ontwikkeling van medewerkers en een plezierige en persoonlijke werksfeer. Benieuwd hoe het is om bij ons te werken? Lees het verhaal van collega's Josephine (Assistent Accountant) en Jan Matthijs (Fiscalist) hieronder.

 

Assistent Accountant zijn bij Van Lienden & Kooistra,
hoe is dat? 

Gaaf, afwisselend en uitdagend. 

Je denkt toch al snel aan saaie kantoortjes met stapels papier als je de term ‘accountancy’ hoort. Het tegendeel is echter waar.

Ik omschrijf mijn baan níet als een stoffige kantoorbaan. Het is afwisselend. Niet alleen omdat je voor verschillende klanten werkt, maar ook qua werkzaamheden. De ene dag werk ik op kantoor mijn mails bij en stel ik jaarrekeningen op, de andere dag werk ik op locatie van een klant hun administratie bij. Dat vind ik persoonlijk het leukste. Bij VLK mag je als Assistent Accountant zelf naar klanten toe en ben je vaak hun eerste aanspreekpunt. Je hoeft geen titel te dragen om een klantrelatie te kunnen opbouwen.

Het gevarieerde klantenpakket maakt het werk nóg leuker. Het ene uur werk je voor een horecabedrijf, het volgende uur voor een timmerfabriek. Zo blijft het afwisselend en leer je door verschillende brillen kijken.

Maar wat zou een leuke baan zijn zonder leuke collega’s? We hebben een gezellig en divers team. Je kunt altijd bij elkaar terecht. Kom je ook werken bij VLK?


Josephine van den Hul

 

Hoe is het om te werken bij Van Lienden en Kooistra als Fiscalist?

Jan Matthijs vertelt erover:

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en sindsdien werkzaam als fiscalist, sinds 2016 bij Van Lienden & Kooistra. Daar verricht ik veel advieswerkzaamheden voor onze klanten. Dit kan gaan om taken rondom een herstructurering tot estate planning.

Als fiscalist probeer ik de vraag achter de vraag naar boven te krijgen bij de klant.

Het is voor mij een uitdaging om op een persoonlijke manier de klant te bedienen en daarbij de vertaalslag te kunnen maken van theorie naar praktisch duidelijk advies.

Van Lienden & Kooistra legt de focus op familiebedrijven en dat maakt het voor mij leuk om voor de diverse soorten klanten te werken. Het familiebedrijf is complex omdat diverse belangen door elkaar heen lopen.

Soms moet je ook buiten je eigen comfortzone kunnen denken en handelen. 

Vanaf het begin heeft Van Lienden & Kooistra mij de mogelijkheid gegeven om mij verder te ontwikkelen als fiscalist om mijn vaardigheden verder uit te diepen. Daarbij is het fijn dat je kunt aangeven wat jij graag wilt bereiken en op welke manier. 

De cultuur binnen Van Lienden & Kooistra kan worden bestempeld als informeel, flexibel en collegiaal. Dit maakt het voor mij prettig om hier te werken. Je kunt zo bij iemand binnenlopen voor een praatje. Daarnaast is het mogelijk om bij gelegenheid thuis te werken, wanneer dit in goed overleg plaatsvindt met de leidinggevende. 

Doordat Van Lienden & Kooistra niet zo’n heel groot kantoor is, is er ook ruimte voor persoonlijke aandacht en dát maakt dat ik graag bij Van Lienden & Kooistra werk.

Zin om collega’s te worden? Stuur dan een open sollicitatie naar ons kantoor.


Jan Matthijs Evertsen

 

Neem direct contact op