Vacature Teammanager Accountancy (lid directieteam)

AA of RA - 32-40 uur - passie voor MKB-familiebedrijven - ‘1+1=3’

Als teammanager accountancy ben je verantwoordelijk voor het aansturen en coachen van twaalf assistent accountants en drie adviseurs die op de vestingen in Rhenen en Barneveld werken. Je verdeelt jouw werkdagen dan ook over beide vestigingen. Naast het plannen en organiseren van werk ben je met name gericht op de vaktechnische, klantgerichte en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Maandelijks neem je deel aan het directieoverleg met de vennoten.
Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor een klantenportefeuille van familiebedrijven en MKB-ondernemers, die je overneemt van twee van de vennoten. Je bespreekt op persoonlijke wijze de opdrachten met klanten en bepaalt inhoudelijk wat de dossiers moeten bevatten. Je bent verantwoordelijk voor de planning en een goede werkverdeling onder de medewerkers. Naast de voorbereiding van jaarrekeningen zet je jouw medewerkers tevens in op andere onderwerpen als prognoses, inrichting van administraties, tussentijdse rapportages etc.. Je gaat met medewerkers die jij coacht mee naar klanten om opdrachten te bespreken en hen te begeleiden tot het uiteindelijk zelfstandig bezoeken van klanten. Zelf bezoek je klanten om jaarrekeningen te bespreken. Wanneer opdrachten tussentijds wijzigen of spoed vereisen, ben jij degene die de juiste medewerker inschakelt om de werkzaamheden uit te voeren.
Daarnaast ben je het grootste deel van jouw werktijd op één van beide kantoorlocaties aanwezig. Je coacht medewerkers op relationeel gebied, zowel m.b.t. klantgerichtheid als tussen collega’s, maar vraagt ook zorg voor borging van kwaliteit en motiveert medewerkers zich vaktechnisch te ontwikkelen. Je zet beide onderwerpen, vaktechniek en persoonlijke ontwikkeling, stevig op de agenda. Je loopt rond, stelt en beantwoordt vragen en stuurt bij waar nodig. Je hebt een voorbeeldrol als het gaat om klantgericht denken, jezelf kwetsbaar op durven stellen en gebruik te maken van elkaars talenten. Daarnaast zoek je continu naar verbetermogelijkheden in werkprocessen. Tevens houd je je bezig met multi-inzetbaarheid en uitwisselbaarheid van medewerkers. Ook voer je de beoordelings- en functioneringsgesprekken en ben je betrokken bij het aannemen van nieuw personeel.

Functie-eisen

Je bent AA/RA Accountant en hebt ervaring in een soortgelijke aansturende rol in de accountancy. Je woont in de regio en hebt affiniteit met de christelijke wereld. Je hebt goede coachende vaardigheden en affiniteit met ontwikkelingen op het gebied van automatisering.

Persoonskenmerken

Je bent een innemende persoonlijkheid met een hands on en no-nonsens mentaliteit die makkelijk contact maakt. Je bent in staat processen en werkwijzen te doorgronden, te onderzoeken waar het beter kan en dit ook te realiseren. Hiervoor is het nodig dat je stevig in je schoenen staat en beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht.
Jouw werkwijze is gestructureerd, planmatig en nauwkeurig. Je kunt goed delegeren, maar tegelijkertijd ook goed het overzicht houden. Klanten benader je op een persoonlijke en op de relatie gerichte wijze en vanuit een dienstverlenende grondhouding. Je wilt de klant op de best mogelijke manier helpen en de juiste adviezen geven.
In jouw communicatie ben je helder en krachtig en heb je de flexibiliteit om te kunnen gaan met verschillende gesprekspartners; je weet je op de juiste manier te verhouden tot klanten, directie èn medewerkers. Anderzijds kun je ook goed luisteren, straal je vertrouwen uit en ben je integer. Je hebt aandacht voor mensen, beschikt over sensitiviteit en ‘de voelsprieten’ om te weten wat er speelt en weet mensen te verbinden. Met andere woorden: je beleeft plezier aan het managen en het laten groeien van anderen vanuit dienend leiderschap.
Je ziet het als een uitdaging om het strategisch doel van Van Lienden en Kooistra uit te dragen binnen de organisatie en bij klanten. 

Contactinformatie

De werving wordt verzorgd door Métier. Van Lienden en Kooistra pakt daarna het selectieproces op.
Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via de website van Metier. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen via telefoonnummer: 038 - 452 88 33.

Neem direct contact op