Vacature (Junior) Adviseur MKB/Familiebedrijven

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar voor familiebedrijven. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed. Als accountants en adviseurs zetten wij ons vanuit de vestigingen in Rhenen en Barneveld voor 100% in voor familiebedrijven. We zijn deskundig, betrouwbaar en efficiënt, dat spreekt natuurlijk voor zich. Maar Van Lienden & Kooistra is méér. We zijn persoonlijk betrokken en vriendelijk, maar ook eerlijk en direct als dat nodig is. Zo helpen we mensen om hun doelen te bereiken, maar we zijn er ook als het even tegen zit. Onze adviseurs staan naast ondernemers met hulp en ondersteuning of zijn hun sparringpartner voor inspiratie en advies. Wij hebben hart voor de zaak.

Vanwege groei van onze organisatie zijn wij voor beide vestigingen op zoek naar een:

(Junior) Adviseur MKB/Familiebedrijven

hbo-niveau
ft/pt

Onze klanten zijn voornamelijk kleinere familiebedrijven (tot 50 medewerkers) voor wie we vaak al jarenlang de vaste financieel adviseur zijn. Dit betekent dat je dichtbij je klanten staat en ze bij je komen voor een breed spectrum van financiële ondersteuning. Je hebt bewondering voor de unieke bedrijfsvorm die een familiebedrijf is. Je wilt dan ook graag jouw bijdrage leveren aan het realiseren van hun doelstelling en het optimaliseren van hun financiële situatie.

Dit doe je onder andere door je klanten inzicht te geven in hun cijfers en hen te adviseren op bedrijfseconomisch en fiscaal terrein. Wat doen investeringen met de kostprijs? Wat kost de aanschaf van een nieuw bedrijfspand? Hoe zit het met de leaseregelingen? Is het aantal gewerkte uren in verhouding met de omzet? Je werkt aan de opbouw van een eigen klantenportefeuille en gaat zelf naar de klant toe. Jij stelt budgetten en investeringsbegrotingen op, je maakt analyses en prognoses en rekent de verschillende situaties en scenario’s grondig door en stelt jaarrekeningen samen. Daarnaast help je klanten met het implementeren van nieuwe administratieve systemen en software. Je denkt met je klant mee over een zo goed mogelijke inrichting van de administratieve processen. Brengen ze alles goed, overzichtelijk en volledig in kaart? Jij ziet wat ze sterker of efficiënter kunnen doen en signaleert uiteraard ook de mogelijke risico’s.

Je hebt een financiële opleiding op hbo-niveau afgerond, voldoende fiscale kennis en je hebt ervaring met het gebruik en de implementatie van moderne software. Je vindt het leuk om mee te denken bij ICT-vraagstukken bij opdrachtgevers. Daarnaast heb je aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare rol. Je woont in de regio en hebt affiniteit met de christelijke cultuur. Jij bent die persoon die bekend staat om je sterke inhoudelijke analyses en financieel, cijfermatig inzicht. Je legt gemakkelijk verbanden tussen diverse gegevens en hebt zo snel inzicht in financiële situaties. Doordat je daarnaast ook communicatief bent, licht je jouw conclusies helder en duidelijk toe aan klanten en collega’s.

Jij bent die persoon die bekend staat om je sterke inhoudelijke analyses en financieel, cijfermatig inzicht. Je legt gemakkelijk verbanden tussen diverse gegevens en hebt zo snel inzicht in financiële situaties. Doordat je daarnaast ook communicatief bent, licht je jouw conclusies helder en duidelijk toe aan klanten en collega’s.

Je bent proactief en flexibel ingesteld en geniet van afwisseling in je werkzaamheden. Daarbij zorg je dat je overzicht houdt, de juiste prioriteiten stelt en je werk grondig en nauwkeurig uitvoert. Je haalt deadlines en kunt goed omgaan met stress- en piekperiodes. Op zelfstandige en accurate wijze zorg je dat je werk foutloos en op tijd af is. Je bent gericht op relaties en samenwerking. Je hebt een dienstverlenende houding en ziet de meerwaarde van het inzetten van elkaars talenten. Woon je daarnaast nog in een straal van ongeveer 30 kilometer rond Ede, Veenendaal, Barneveld, Tiel of Arnhem? Dan zoeken wij jou!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Willem de Jong (tel. 0342 – 400 625 / 06 – 20 490 964).
Wil je eerst lezen hoe het is om bij ons te werken? Lees dan hier het verhaal van één van onze collega's.
Wil je direct solliciteren? Dat kan via onze website of per e-mail naar Jorina Schulenklopper.

Neem direct contact op