Vacature Accountant AA/RA (pt/ft)

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar voor familiebedrijven. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed. Als accountants en adviseurs zetten wij ons vanuit de vestigingen in Rhenen en Barneveld voor 100% in voor familiebedrijven. We zijn deskundig, betrouwbaar en efficiënt, dat spreekt natuurlijk voor zich. Maar Van Lienden & Kooistra is méér. We zijn persoonlijk betrokken en vriendelijk, maar ook eerlijk en direct als dat nodig is. Zo helpen we mensen om hun doelen te bereiken, maar we zijn er ook als het even tegen zit. Onze adviseurs staan naast ondernemers met hulp en ondersteuning of zijn hun sparringpartner voor inspiratie en advies. Wij hebben hart voor de zaak.

Vanwege groei van onze organisatie zijn wij op zoek naar een:

Accountant AA / RA (pt/ft)

Met passie voor Familiebedrijvigheid - vrij in te vullen rol


Functieomschrijving

Hoe zou jij de rol van accountant willen invullen? Als de functie zou passen bij jouw ambities, drijfveren en kwaliteiten, hoe ziet die er dan uit? Bij Van Lienden & Kooistra wordt wat je gaat doen, bepaald door wie je bent. Afhankelijk van jouw mate van ondernemendheid, jouw talent en drive wordt de functie exact ingevuld. 

Zo kun je je richten op advisering bij familiestatuten, bedrijfsopvolging of fiscale zaken. Of juist op de begeleiding en ontwikkeling van interne medewerkers. Meer geïnteresseerd in de IT/automatisering? Zelfs dat kan. Deze vrije rol geeft je veel ruimte en uitdaging, waarbij het vooral belangrijk is dat jij de passie voor familiebedrijven deelt. Je hebt bewondering voor de unieke bedrijfsvorm die een familiebedrijf heeft. Met jouw advies en ideeën wil je de financiële situatie van bedrijven optimaliseren en begeleiden bij het maken van keuzes voor de toekomst. 

Uiteraard breng je de nodige vaktechnische kennis en bagage mee. Naast je eigen aandachtsgebieden die je zelf kiest, krijg je jouw persoonlijke klantenportefeuille van familiebedrijven en mkb-ondernemers. De klanten neem je deels over van de drie vennoten. Je krijgt de ruimte om, als je dat wilt, te netwerken en op die manier jouw portefeuille uit te breiden. Voor veel klanten, voornamelijk familiebedrijven, zijn wij al jarenlang accountant en adviseur. Dit betekent dat je dichtbij je klanten staat en als betrokken sparringpartner fungeert. Vanuit persoonlijk contact en loyaliteit bied je de ondernemers gedegen, kwalitatief advies. Vanzelfsprekend delegeer je een deel van je uitvoerende taken aan andere medewerkers, zoals de voorbereiding van jaarrekeningen, prognoses, inrichting van administraties en tussentijdse rapportages. 

Functie-eisen
  • Je bent AA/RA accountant en hebt ervaring in een soortgelijke rol in de accountancy.
  • Je woont in de regio en hebt affiniteit met de christelijke cultuur.
Persoonskenmerken

Inhoudelijk, tactisch, betrouwbaar en enthousiast. Dat zijn woorden die jou als persoon omschrijven. Je bent innemend, hartelijk in het contact en hebt oprechte interesse in de ander. Je bent op relaties gericht en werkt vanuit een dienstverlenende houding. In een gesprek luister je aandachtig, geef je waardevol en doordacht advies en laat je tegelijkertijd de ander in zijn waarde. Je verwoordt jouw mening en adviezen krachtig en helder met de nodige overtuigingskracht waardoor je mensen inspireert en meeneemt.

Je doorgrondt processen en werkwijzen, onderzoekt waar het beter kan en realiseert dat vervolgens. Je houdt overzicht, werkt nauwkeurig, grondig en vanuit verantwoordelijkheidsgevoel. Op zo’n manier dat de vennoten met een gerust hart zaken aan jou over kunnen laten. Met passie en creativiteit kom je tot nieuwe ideeën, maar je maakt daarbij altijd af waar je aan begint. Je bent gericht op samenwerking en ziet de meerwaarde van het inzetten van elkaars talenten. 

Interesse

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, neem dan contact op met Willem de Jong (t. 06 20 490 964 / willem@vlkadviseurs.nl).

Neem direct contact op