HR Adviseur (parttime/fulltime)

Van Lienden en Kooistra (VLK) met vestigingen in Barneveld en Rhenen ondersteunt met haar accountants en adviseurs voornamelijk familiebedrijven. 

De dienstverlening is verdeeld over de gebieden Financieel, Belastingen en Personeel/HRM. Betrouwbaarheid en efficiency zijn uiteraard vanzelfsprekend, maar persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk. Onze kernwaarden zijn: persoonlijk, gedreven en onderscheidend. 

In verband met de groei van onze organisatie zijn wij op zoek naar een 

HR ADVISEUR

MKB-PASSIE – KENNIS ARBEIDSRECHT – AFWISSELING  

Wat ga je doen?

In deze afwisselende rol ben je het eerste aanspreekpunt op arbeidsrechtelijk gebied voor een breed pallet aan klanten. Van bouwbedrijf tot horecazaak en van fietsenmaker tot klussenbedrijf. Ook de omvang van de organisaties varieert van eenmanszaak tot ondernemingen met circa 50 medewerkers. Je bent sparringpartner voor de MKB-ondernemer en helpt hem de geldende wet- en regelgeving te vertalen naar de dagelijkse praktijk van zijn onderneming. Binnen VLK maak je deel uit van een team bestaande uit een HR-adviseur en drie salarisadministrateurs. 

Circa de helft van je tijd besteed je aan bestaande klanten. Gedurende de dag komen er vragen per mail of telefoon binnen, die je oppakt. Dit betreft een breed scala aan onderwerpen, wat jouw dag afwisselend en uitdagend maakt. Een deel van de werkzaamheden is praktisch en hands-on. Je stelt contracten, wijzigingsbrieven en vaststellingsovereenkomsten op en zorgt dat de personeelsadministratie van elke klant up to date is. Daarnaast heb je een rol als adviseur, waarbij je je verdiept in vragen over bijvoorbeeld loondoorbetaling, transitievergoeding, inschaling, arbeidsvoorwaarden of verzuim. Je hebt te maken met een groot aantal verschillende cao’s, maar er zijn ook klanten waarvoor geen cao geldt. Je “duikt in de cao’s”, leest en doorgrondt deze en zorgt dat je klanten altijd juist adviseert over arbeidsrechtelijke vraagstukken. 

Je bent regelmatig onderweg om klanten te bezoeken om cases te bespreken of om adviesgesprekken over allerlei HR gerelateerde zaken te voeren. Je begeleidt ziekteverzuimtrajecten en bent als intermediair betrokken bij arbeidsconflicten. Ook maak je gebruik van een tool waarmee je taken en processen binnen MKB ondernemingen inzichtelijk maakt. 

De overige tijd maak je kennis met nieuwe klanten. Deze zijn in de meeste gevallen al verbonden aan Van Lienden en Kooistra door accountancy-zaken en word jij door een collega geïntroduceerd. Samen met de ondernemer maak je een scan van de huidige situatie op het gebied van o.a. CAO & arbeidsvoorwaarden, Salarishuis, Functiebeschrijvingen en Competentiemanagement. Zo ontstaat een concreet beeld welke personeels- en/of salarisvraagstukken spelen. Jij bent vervolgens in staat deze vraagstukken zelfstandig op te pakken en een praktisch en uitvoerbaar advies uit te brengen, dat je vervolgens zelf in de praktijk brengt en uitvoert. 

De functie is zowel parttime als fulltime uit te voeren. Er is genoeg om op te pakken en afhankelijk van jouw talenten en drive bestaan er voldoende mogelijkheden jezelf verder te ontwikkelen. 

We vragen van jou

Een afgeronde opleiding op HBO+ of academische niveau met stevige arbeidsrechtelijke basis. Je bent bewust op zoek naar een functie waarbij je praktisch uitvoerende werkzaamheden kunt combineren met advieswerk. Je woont bij voorkeur in de regio. 

Persoonskenmerken

Je werkt nauwkeurig, procesmatig, gestructureerd, goed georganiseerd en praktijkgericht. Tegelijkertijd ben je iemand die belangrijke details niet over het hoofd ziet. Je bent zelfstandig, initiatiefrijk, stressbestendig en positief kritisch ingesteld. Als collega ben je pro actief, flexibel en samenwerkingsgericht. Je hebt een dienstverlenende grondhouding en beschikt over uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden om contacten met klanten te onderhouden, vragen adequaat te beantwoorden en hen van advies te voorzien. Je bent in staat om nieuwe onderwerpen je snel eigen te maken en je bent iemand die graag op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen binnen het arbeidsvoorwaardelijke vakgebied. 

Interesse

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk door je sollicitatie per mail toe te sturen. Voor vragen kun je contact opnemen met Kelly van Ravenhorst (t. 0342 – 400 625).

Neem direct contact op