Vaderschapsverlof

Met ingang van 1 januari 2019 is het aantal vaderschapsverlofdagen (geboorteverlof) verhoogd van twee naar maximaal vijf dagen. Deze dagen kunnen opgenomen worden tot vier weken na de geboorte. 

Voor veel jonge ouders een fantastische regeling. Samen meer tijd doorbrengen met het pasgeboren kindje, samen wennen aan een nieuw ritme. En vooral de praktische kant, er moet veel geregeld worden. Nu is er tijd om dingen te regelen en te genieten van de pasgeboren baby.  

Dat is nog niet alles, met de komst van DE WIEG wet (Wet Invoering Extra Geboorteverlof) kunnen vaders/partners vanaf
1 juli 2020 ook nog eens vijf weken extra verlof opnemen. Deze dagen moeten binnen zes maanden na de geboorte worden opgenomen. De werkgever betaalt dan 70% van het loon door. Hierdoor worden ouders in de gelegenheid gesteld om samen te zorgen en samen te werken. 

De meeste Europese landen hebben minimaal tien dagen betaald verlof. Grote uitschieters zijn Finland (acht weken), Litouwen (vier weken), Slovenië (vijftien dagen) en Portugal (twintig dagen). 

ING is in Nederland koploper op het gebied van vaderschaps-/partnerverlof. Werknemers krijgen een maand betaald verlof direct na de geboorte. Eventueel kunnen vaders/partners dit verlengen met drie maanden onbetaald verlof. Zo zijn er meer ondernemers die een ruime geboorteverlofregeling hebben waaronder: Yonego (vier weken), Mastercard en Samhoud (acht weken). 

Op 4 oktober 2016 heeft ONL voor ondernemers (Ondernemend Nederland) een poll gehouden onder ondernemers waarbij er twaalf weken verlof werd voorgesteld door D66. 63% van de stemmers waren erg negatief over het voorstel. Een aantal reacties waren:

  • “In ons bedrijf overleggen we dat en komen er onderling uit!”
  • “Kom op voor kleine ondernemers en herinner de overheid eraan dat deze (en andere) maatregelen niet werken voor MKB werkgevers!”
  • “Laat het aan de werkgever/werknemer over. Het is makkelijk Sinterklaas spelen met andermans geld, dus politiek besluiten dat bedrijven meer betaald verlof moeten geven is te gemakkelijk.”

Voor ondernemers is het voorstel van D66 gelukkig niet tot uitwerking gekomen. 

Op LinkedIn kunt u reageren op deze stelling: Wij zijn benieuwd hoe u als ondernemer denkt over DE WIEG wet.

  • Positief
  • Neutraal
  • Is van deze tijd
  • Negatief

Heeft deze vaderschapsverlofregeling invloed op u als ondernemer? Wilt u graag weten hoe u hiermee kunt omgaan in uw onderneming? Neem dan contact op met ons op!

Kelly van Ravenhorst

HR adviseur

kelly@vlkadviseurs.nl

 

Neem direct contact op
Post Image
Vaderschapsverlof
Donderdag 10 januari 2019

Blog

Met ingang van 1 januari 2019 is het aantal vaderschapsverlofdagen (geboorteverlof) verhoogd van twee naar maximaal vijf dagen. Deze dagen kunnen opgenomen worden tot vier weken na...

Lees verder