Na regen komt zonneschijn, of toch niet …….

De zomer komt er weer aan, de coronacrisis neigt wat meer naar de achtergrond te verdwijnen en we gaan ons normale leven langzamerhand weer oppakken. Diverse regelingen van de overheid hebben veel bedrijven de laatste maanden geholpen en zullen ook de komende tijd nog steun geven bij het verlies van inkomsten om de economie zoveel mogelijk in stand te kunnen houden. 

Wat is het toch mooi dat we tijdens de regen van de corona-crisis gebruik hebben kunnen maken van de paraplu van de overheid. Die regen lijkt nu weg te trekken, de paraplu is bijna niet meer nodig en wordt dan ook weer netjes opgeborgen. De bedrijvigheid start weer op, vakantieplannen worden gemaakt en we kunnen niet wachten om er weer op uit te gaan. Het spreekwoordelijke zonnetje gaat weer schijnen en komt achter de wolken vandaan. Of toch niet ….? 

Enthousiast als we waren, hebben we in Nederland dankbaar gebruik gemaakt van alle regelingen die de overheid gaf en de afwikkeling? Die afwikkeling die komt later wel. Eerst maar zorgen dat de BV-Nederland blijft draaien en hoe de financiële afwikkeling zal zijn, dat is van later zorg. 

De overheid heeft recent voor de NOW vastgesteld voor welke voorschotten en definitieve uitkeringen betrokkenheid van de accountant verplicht is. Maar hoe zit het dan met die andere voorschotten en uitkeringen? Bij bedragen die lager zijn dan de vastgestelde ondergrens voor een accountantsverklaring, moet een ander dan de aanvrager, iemand van buiten het bedrijf, meekijken. Daar heeft de overheid de derdenverklaring voor in het leven geroepen. 

Laten we niet wachten totdat de deadline van inleveren van de accountantsverklaring of de derdenverklaring in zicht komt. Door op tijd te anticiperen kan er samen met de accountant gekeken worden naar de elementen die van belang zijn voor de eindafrekening van de NOW. Hierdoor voorkomen we hopelijk dat die lang verwachte zonneschijn alsnog verandert in zwaar weer.

Domaes Braber AA

Accountant

domaes@vlkadviseurs.nl

Neem direct contact op
Tijd voor verantwoording
Donderdag 15 oktober 2020

Blog

Met al het nieuws van deze tijd staan we er niet altijd bij stil, of misschien staat ons hoofd er op dit moment gewoon niet naar. We...

Lees verder
Na regen komt zonneschijn, of toch niet …….
Donderdag 11 juni 2020

Blog

De zomer komt er weer aan, de coronacrisis neigt wat meer naar de achtergrond te verdwijnen en we gaan ons normale leven langzamerhand weer oppakken. Diverse regelingen...

Lees verder