Conflicten binnen een familiebedrijf

Niets zo vervelend als een conflict binnen een familiebedrijf. Het betekent namelijk niet alleen een zakelijk conflict maar tevens met familieleden. Hoe voorkom je nu conflicten tussen familieleden in een familiebedrijf, bijvoorbeeld tussen generaties bij bedrijfsopvolging? Een standaard boekje “Hoe voorkom je conflicten” is niet te geven. Toch zijn er wel enkele zaken te benoemen die van belang zijn en conflicten voorkomen. 

Elkaar kennen

Je zult in eerste instantie denken dat familielieden elkaar wel kennen. Dat is ook zo. Maar als er zakelijk met elkaar omgegaan moet worden kan dat toch wat anders liggen. Van belang is daarom om voorafgaand aan een bedrijfsopvolging te “checken” of de potentiële bedrijfsopvolger over de juiste capaciteiten beschikt. Een energy-drive scan kan hiervoor gebruikt worden. Een dergelijke scan geeft inzicht in datgene waar iemand energie van krijgt en waardoor energie weglekt. Van belang voor een juiste taakverdeling binnen een directie! 

Communiceren

Ergernissen worden nogal eens niet uitgesproken tussen meewerkende familieleden. Vaak wordt gedacht dat “kleine” ergernissen vanzelf wel overgaan niet zo van belang zijn. Echter als dat opstapelt kan de spreekwoordelijke bom een keer barsten en zijn de brokken zoveel meer en groter. Van belang dus om geregeld op de agenda van een directie of aandeelhoudersoverleg het punt communicatie te plaatsen. Op deze manier worden familieleden geholpen en een mogelijkheid geboden om zich uit te spreken en is de continuïteit met betrekking tot dit punt gewaarborgd. 

Exit-plan

Mocht het toch op een zakelijk scheiding aankomen is het van groot belang dat bekend is hoe er dan gehandeld moet worden. Wie mag de onderneming overnemen en wie niet? Hoe wordt de waarde van de onderneming vastgesteld en hoeveel ruimte is er voor discussie hierover? Hoe wordt de financiering geregeld? Allemaal vragen waar in een aandeelhoudersovereenkomst antwoord opgegeven kan worden. 

Bovenstaande opsomming is niet uitputtend, maar een greep uit de mogelijkheden om de continuïteit van een familiebedrijf niet te laten bedreigen door onderlinge conflicten. 

Wilt u hier meer over weten? Vraag onze adviseurs.

 

Peter Kooistra

adviseur

peter@vlkadviseurs.nl

 

Neem direct contact op