Winter #2

28 januari 2021

Een paar jaar geleden schreef ik een blog met als titel ‘Winter’. Hierin beschreef ik dat u als ondernemer of uw bedrijf ook in een ‘winterse’ fase terecht kan komen. Toen niet wetende dat deze winter heel veel bedrijven er niet rooskleurig voor staan, om het maar voorzichtig uit te drukken. 

Ook in deze tijd kan er niet bij de pakken neergezeten worden. U zal na moeten gaan welke steunmaatregelen er zijn en of deze van toepassing kunnen zijn op uw situatie. Vragen die gesteld moeten worden gaan voornamelijk over het nu en de toekomst. Hoe ziet u als ondernemer de toekomst van uw bedrijf in het komende jaar en de verdere toekomst? Is uw bedrijf voldoende ingericht om het komende jaar het hoofd te bieden of zijn er wijzigingen/aanpassingen nodig? Veel ondernemers lopen met deze vragen rond. Wij denken graag met u mee! 

Voor het geval u gebruikt hebt gemaakt van de NOW regelingen (en dan met name de eerste NOW regeling), let dan goed op onderstaande deadlines:

Inlevertermijn 24 maart 2021:

  • Geen verklaring: bij een voorschot van minder dan € 20.000 en een vaststelling van minder dan € 25.000.
  • Derdenverklaring: bij een voorschot tussen de € 20.000 en € 100.000 en een vaststelling tussen de € 25.000 en € 125.000.

Inlevertermijn 30 juni 2021:

  • Accountantsverklaring: bij een voorschot van meer dan € 100.000 en een vaststelling van meer dan € 125.000.

Behoefte aan een goed klankbord of een sparringpartner? Bel ons gerust!

Meer informatie?

Jacco Wijnen AA RAB Relatiebeheerder Ontmoet Jacco
Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven